Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ομαδικό Πρωτάθλημα Α' Τοπικής


     Το πέρασμα της ομάδας από το Φοίβο Πειραιά έδειξε ότι όλοι οι παίκτες μας είναι ετοιμοπόλεμοι, με μικρή απόκλιση  του Γιώργου Διαμάντη που έστησε σε θέση όχι τόσο πολύπλοκη. Νομίζω ότι αυτή η ομάδα είναι ικανή για όλα τα καλά. Αγωνιστικά ο μικρός Βασίλης Σεβασλίδης παραδόθηκε πρώτος σε μία παρτίδα όπου με αύξηση της πείρας του θα διαχειριζόταν με άνεση. Ακολούθησε η ήττα του Γιώργου Διαμάντη από αδυναμία μέτρησης σε σημείο όπου υπήρχε ισορροπία υλικού και ο αντίπαλος είχε «σκοτωμένο» αξιωματικό. Στις υπόλοιπες παρτίδες δίνονταν μάχες.

     Ο Γιώργος Φουρτούνης αιφνιδίασε τον έμπειρο Κωστόπουλο που τράβαγε κουπί, όπως έδειχνε και ο χρόνος του που έφτανε σε κάποιες φάσεις και τα 25 λεπτά διαφορά. Σταθερά υπερείχαν σε θέση και χρόνο η Αθηνά Τσουκαράκη, ο Σπύρος Νταλαμπίρας και ο Φοίβος Διαμάντης. Στην παρτίδα του Αντώνη Γουγή υπήρξε κάποια στιγμή πλειοψηφία ενός πιονιού για τον παίκτη μας, ενώ το ανάποδο έγινε στην παρτίδα του Περικλή Φλουρή. Ο Περικλής αντιμετώπιζε και πολύ σοβαρό πρόβλημα χρόνου, κοντά μία ώρα διαφορά, που ασφαλώς έπαιξε ρόλο στην τελική φάση της παρτίδας.

     Μετά το απογοητευτικό ξεκίνημα με 2-0 έρχεται η νίκη της Αθηνάς που εκμεταλλεύτηκε ιδανικά το κέρδος ενός πιονιού από την αρχή και διαμόρφωσε το 2-1.

     Ο Φοίβος έχει διαμορφώσει 100% κερδισμένη θέση και διαθέτει επιπλέον διπλάσιο χρόνο, ο Σπύρος επίσης έχει κερδισμένη θέση έχοντας πάρει βασίλισσα και δύο πιόνια δίνοντας ίππο και πύργο. Τότε έρχονται απανωτές οι ήττες των Αντώνη και Περικλή με όμοιο σχεδόν τρόπο. Και οι δύο στήνουν κομμάτι, με τον Περικλή βέβαια να παίζει σε φοβερή πίεση χρόνου. Το σκορ γίνεται 4-1.   

     Ακολουθεί η αναμενόμενη νίκη του Φοίβου και 4-2.

     Η πρόβλεψη, δική μας και των αντιπάλων, είναι για τελικό ισόπαλο αποτέλεσμα. Δυστυχώς η θεά Κάισσα είχε άλλα στο νου της. Ο δαιμόνιος και βαθύς Γιώργος Φουρτούνης δεν αποτολμά να επιτεθεί για νίκη, έχοντας καθαρά παραπανίσιο και ελεύθερο πιόνι, και μη αντιμετωπίσιμη απειλή να πάρει και δεύτερο πιόνι. Στη χειρότερη η νουλοβαριάντα θέλει μέτρημα 2-3 κινήσεων. Κλείνεται στα καρέ του και από το πουθενά αντιστρέφει το πλεονέκτημα θέσης και χρόνου με αποτέλεσμα σε μεγάλη πίεση χρόνου να στήσει την παρτίδα και να φτάσουμε στο 5-2.

     Ο Σπύρος με αυστηρή σταθερότητα καθαρίζει σαν αυγό τον ισχυρό Κοντόπουλο και διαμορφώνει το τελικό 5-3. Η συνέχεια με τέτοιους μαχητές ασφαλώς και θα είναι συναρπαστική!

     Την επόμενη Κυριακή υποδεχόμαστε στην έδρα μας της ομάδα του ΠΚΕ ΑΤΕ.

(κείμενο: Γιώργος Διαμάντης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου