Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Νίκη στον 8ο γύρο του Πρωταθλήματος Β' Τοπικής Κατηγορίας



Ο όγδοος γύρος βρήκε την ομάδα μας ισόβαθμη στην τρίτη θέση με τον ΑΟ "Φοίνικας" Αγίας Σοφίας και για να συνεχίσουμε την πορεία προς τον στόχο θα έπρεπε να πάρουμε μόνο την νίκη.
Αντιπαλός μας ο Σ.Ο. Αθηνών που έπαιζε τις τελευταίες πιαθνότητες του για άνοδο.

Οι ιδιομορφίες όμως του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους μας να κατεβάσουν την καλύτερη δυνατή σύνθεση. Παρόλα αυτά ήταν μια υπολογίσιμη δύναμη που είχε μάλιστα ένα διεθνή μετρ στην πρώτη σκακιέρα.
Το σενάριο της πρώτης ώρας το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές. Ο Κώστας Ζήβας (στην επιστροφή του μετά την απουσία του προηγούμενου γύρου) και η Αθηνά Τσουκαράκη κέρδισαν και έδωσαν προβάδισμα 2-0 στην Φυλή.
Ο Αντώνης Γουγής στην πέμπτη σκακιέρα θυσίασε κομμάτι και έκανε ματ τον αντίπαλο του. Ο Αντώνης έχει δύο συνεχόμενες νίκες και δίνει πολύτιμες λύσεις. 3-0
Και σε αυτό το σημείο αρχίζει η επίσης γνώριμη οπισθοχώρηση.
Ο Φοίβος στην έκτη με χειρότερη θέση νωρίς από το άνοιγμα χάνει. 3-1
Ο Γιώργος Βλάχος με διαφορά πάνω αρχίζει να μπερδεύει τα πράγματα δίνοντας δύο ελεύθερα στον αντίπαλο του και σε πίεση χρόνου η σημαία του πέφτει. 3-2
Ο Δημήτρης Γώγος στην μονομαχία του με τον ισχυρό αντίπαλό του παλεύει με νύχια και με δόντια έχοντας διαφορά κάτω. Μάταια όμως. 3-3
Δύο σκακιέρες μένουν. Ο Περικλής Φλουρής και ο Γιώργος Φουρτούνης.
Ο Περικλής μετά από ένα δύσκολο μέσο που πολύ πιθανό να ήταν χαμένος βγήκε σε φινάλε που μπορεί να ήταν και κερδισμένος, αλλά η ισοπαλία ήταν το τελικό αποτέλεσμα.
Έτσι όλα κρίνονταν στην παρτίδα του Γιώργου, ο οποίος μετά από καλοπαιγμένη παρτίδα είχε φινάλε με κομμάτι πάνω. Οι ανάσες κόπηκαν όταν έδωσε το κομμάτι για να πάει σε φινάλε πιονιών έχοντας πιόνι περισσότερο.
Όλα όμως ήταν μετρημένα και το σκορ έγινε για ακόμη μία φορά 4 ½ - 3 ½.

Την επόμενη βδομάδα κρίνονται όλα. Μπορεί να μην είναι πια στο χέρι μας, αλλά από την πλευρά μας πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει.

Σε μια βδομάδα λοιπόν.