Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ομαδικό Πρωτάθλημα Α' Τοπικής Αττικής 2012

Την περασμένη Κυριακή η ομάδα μας ταξίδεψε στο μακρινό Μοσχάτο. Ήταν μια κρίσιμη αγωνιστική για μας καθώς ένα θετικό αποτέλεσμα θα μας έδινε εκτός απροόπτου μια σίγουρη παραμονή στην κατηγορία και αισιοδοξία για μια ακόμα καλύτερη συνέχεια.

Όπως σε κάθε μας αναμέτρηση μέχρι τώρα ο Κώστας Ζήβας έφερε τον πρώτο πόντο του ματς μέσα στο γνωστό τέταρτο και μαζί με το επίσης γνωστό τάιμινγκ της Αθηνάς Τσουκαράκη το προβάδισμα της ομάδας γρήγορα έφτασε στο 2-0.

Από πολύ νωρίς ο Φοίβος Διαμάντης είχε κομμάτι παραπάνω κι όλοι περιμέναμε να φέρει τον τρίτο πόντο. Ο Περικλής Φλουρής έδωσε πύργο από τις πρώτες κινήσεις για επίθεση κι ανάπτυξη κι όλα ήταν ανοιχτά. Ο Γιώργος Διαμάντης και ο Σπύρος Νταλαμπίρας είχαν να παλέψουν δύσκολες θέσεις από το άνοιγμα, ενώ ο Αντώνης Γουγής είχε σταθερή θέση με πιο αδύναμο αντίπαλο και κάθε δυαντότητα να φέρει τη νίκη.

Ο Φοίβος τελικά έφερε την τρίτη νίκη, αλλά σχεδόν ταυτόχρονα σε θέση με διαφορά κάτω κτύπησε το κινητό του Σπύρου και μηδενίστηκε 3-1.

Ο Περικλής εκεί που η θέση του έμοιαζε να σταθεροποιείται βρέθηκε καθαρά με πύργο κάτω και χωρίς επίθεση με φυσικό επακόλουθο να εγκαταλείψει λίγες κινήσεις μετά. 3-2.
Η θέση του Γιώργου Διαμάντη από το απελπιστικό σημείο που βρισκόταν έφτασε να διαθέτει έως κι ένα μικρό πλεονέκτημα, όμως ένα στήσιμο στην πίεση χρόνου έφερε το 3-3. Ευτυχώς ο Αντώνης Γουγής εκμεταλλεύτηκε τη σταθερή θέση του και έδωσε το λίγοτερο την ισοπαλία στην ομάδα. 4-3

Όλα λοιπόν θα κρινόντουσαν από το παιχνίδι στην πρώτη σκακιέρα ανάμεσα στον Γιώργο Φουρτούνη και τον Βαγγέλη Τόλη.  Μια παρτίδα που κράτησε πέντε ώρες και πέρασε όλα τα στάδια μέχρι το φινάλε. Σε μια ισόπαλη θέση, ίσως και λίγο καλύτερη για το Γιώργο έγιναν κάποιες αλλαγές που οδήγησαν σε ένα φινάλε πύργων και ακριβώς στην 40η κίνηση ο παίκτης του Μοσχάτου είχε την ευκαιρία να τους αλλάξει και να πάει σε κερδισμενο φινάλε πιονιών. Δεν το έκανε κι από εκεί και πέρα με την επιπλέον μισή ώρα και καλό παιχνίδι ήρθε ο μισός πόντος που έδωσε τη νίκη στην ομάδα μας.

Τώρα μένει να δούμε αν μπορούμε να διεκδικήσουμε μία θέση στα μπαράζ. Σε δύο βδομάδες θα έχουμε το επόμενο ματς που θα καθορίσει και τα πλάνα μας από εδώ και πέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου