Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ομαδικό Πρωτάθλημα Α' Τοπικής Αττικής 2012



Ξεκίνησε την Κυριακή η περιπέτεια της ομάδας μας στο πρωτάθλημα της Α' Τοπικής Κατηγορίας.
Αυτή τη φορά με καινούργιο πρόεδρο τον Περικλή Φλουρή και με καινούργιους παίκτες τον Γιώργο Διαμάντη και τον Σπύρο Νταλαμπίρα
Ο αγώνας είχε αμφίρροπη εξέλιξη μιας και από την αρχή του παιχνιδιού ο Γιώργος και ο Σπύρος στη δεύτερη και τρίτη σκακιέρα αντίστοιχα έβγαλαν δύσκολες θέσεις με πιόνι κάτω.
Τα γρήγορα πιστόλια του περσινού πρωταθλήματος Αθηνά Τσουκαράκη και Κώστας Ζήβας φέτος φαίνεται πως θα χρειασούν λίγο χρόνο παραπάνω για να φέρουν τα ίδια αποτελέσματα.
Στην πρώτη σκακιέρα ο Γιώργος Φουρτούνης είχε δώσει από πολύ νωρίς δύο κομμάτια για επίθεση και έτσι όλα ήταν ανοικτά.
Πρώτος σηκώθηκε ο καινούργιος  πρόεδρος και αρχηγός μας (ο Περικλής Φλουρής), όχι όμως και νικητής κι έτσι το σκορ έγινε 0-1.
Ευτυχώς ο χρόνος πέρασε και η Αθηνά και ο Κώστας έκαμψαν την αντίσταση των αντιπάλων τους για να δώσουν το προβάδισμα στην ομάδα μας 2-1.
Σε αυτό προστέθηκε και η νίκη του Αντώνη Γουγή που διεύρυνε το προβάδισμά στο 3-1.
Κάπου εκεί κατέρρευσε η θέση του Γιώργου Διαμάντη και το ένα πιόνι, έγινε δύο και τα δύο τρία. Έτσι είχαμε πια το 3-2.
Στις σκακιέρες που απέμεναν η συντριπτική επίθεση του Γιώργου Φουρτούνη στην πρώτη σκακιέρα εξασφάλισε τουλάχιστον την ισοπαλία για τη Φυλή.
Έμειναν λοιπόν ο Σπύρος στην τρίτη που είχε καταφέρει να θολώσει τα νερά έχοντας τη διαφορά πάνω για δύο πιόνια και πάλευε με ότι καλύτερο μπορούσε και ο Φοίβος Διαμάντης που ήταν πολύ κοντά σε μια νίκη ύστερα από πολύ καλό παιχνίδι.
Ο Φοίβος αρνήθηκε σωστά την ισοπαλία και με μια μεγάλη κούρσα του βασιλιά του απέφυγε τα διαρκή σαχ της βασίλισσας του αντιπάλου του και με αυτόν τον πόντο έδωσε τη νίκη στην ομάδα μας.
Ο Σπύρος πάλεψε μέχρι το τέλος, ίσως να έχασε και κάποιες φαντεζί πιθανότητες ισοπάλίας, χωρίς αποτέλεσμα όμως. Τελικό αποτέλεσμα 5-3.
Το ταξίδι συνεχίζεται την επόμενη Κυριακή στο Μοσχάτο κι ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα μπορεί να δώσει ελπίδες για κάτι καλό. Σε μια βδομάδα λοιπόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου